Colruyt, mag het wat meer zijn?

colruyt De ene Colruyt is de andere niet. Tot die vaststelling kwam ik na onze verhuis zo’n drie jaar geleden.Was de essentie van een merk niet dat je een bepaalde merkbelofte consistent kan waarmaken?

In Leuven stopten we wel eens bij een van de drie Colruyts, op de Tiensesteenweg, achter de Tervuursepoort en aan de Vaarststraat, afhankelijk van waar de shopzaterdag ons naartoe bracht.

De andere stad, waarnaar we zijn verhuisd, heeft maar één Colruyt. Daar moet je dus speciaal naartoe rijden. Je wordt er begroet door rokend personeel aan de ingang. Je hebt geen vriendelijke slagers, maar een netjes gesorteerd koelrek met vlees. Het assortiment is gehalveerd. Aan de kassa kijken ze raar op en mompelen ‘ipakkeu?’ als je die handige bakken openplooit in de vrije kar. En geen Collect&Go. Toch niet dezelfde Colruytervaring als in Leuven.

Ik ken veel van de Colruyt. Hun IT focus, datamanagement en stockoptimalisatie maakt hen efficiënter dan de concurrentie. De laagste prijs, de rode telefoon, de collishop, collivery, collect & go, de windmolen in Halle en Philippe Geubbels.

Op zoek naar dezelfde ervaring, dan maar een Colruyt in een buurgemeente geprobeerd. Ook geen vriendelijke slagers, een ‘take it or leave it’ assortiment en altijd op onmogelijke momenten rekken vullen en files creëren. Maar wel vriendelijk en altijd prima ingepakt.

Dan gaan we daar maar. Of naar een Collect&Go afhaalpunt op de werk-woonweg ’s avonds. Of naar de Delhaize of de Carrefour. Colruyt mist nu de helft van ons supermarktbudget. Helaas.

Wie tegenwoordig kiest om een beetje minder te doen, moet er rekening mee houden dat je dan riskeert van veel minder te krijgen. Een beetje minder is dus niet gelijk aan een beetje minder.

Advertenties
Tagged with: , , ,
Geplaatst in Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: